Özellikle beyaz alanı geniş kullanan ve minimalize edilmiş tasarımları gri ve de grinin tonlarında, illa renk olsun da diyorsanız, uçuk tonlu renkler kullanmaktadır. Bununla birlikte zaman zaman da bej, krem ve kahve tonları da yer almaktadır. 


Yaratıcı boş olanları ön planda olan bu tarz yani Nordik ya da İskandinav tarzında tasarlanmış posterler ile evinizin iş yerinizin boş ve sıkıcı duvarlarına serin bir moda esintisi getirin.  


Açık tonlarda ki ahşap mobilyalar ve koltukları ön planda tutuyor duz halı yerine ise tüylü halı ya da post tercih edilmekte . 


Burada dikkat etmemiz gereken patlak renkler canlı ta onların seçilmemesidir


İsveç’te 1930 yılında ortaya çıkıp gelişimini 1950’li yıllarda tamamlayıp günümüze gelmiştir.



Aydınlatma olarakta ahşap ve siyah metal şeylerin kullanıldığı ve geometrik kafesimsi biçimlerde olduğunu söyleyebiliriz.


Notr tonlarla sade ve de boşluk iziyle huzuru sağlıktan son yılların geçmekte olan vintage retro dekorasyon akımının üzerine tüm dünyada büyük etki yarattı tabi bunda İkeanın da payı zaten adamların memlekette ve firması Diyorsunuz içinizden, haklısınız. 


Ülkelerinin coğrafi konumu’nun getirdiği koşullarla oluşturdukları bu aydınlık kullanışlı sadelik planlı güzel tarzı hepimiz çok Sevip benimsedik. Bir çoğunuz ev dekorasyonunu bu posterlerle süslerken kimimiz komple İskandinav tarzına geçip aydınlık minimal ve huzur dolu evler ofisler yarattı  bile!




Peki ya siz bu değişime hazır mısınız?



Sade ve boşluklara önem veren




Kontrastı yüksek aydınlık




Her konuma seninle huzur veren esintisini dokunduran




İster çocuk odası ister antre oturma odası olsun ya da yatak odası her yere uyum sağlıyor




Minimal çarpıcı dokunuşlar